Politikers twitterkonto med antisemitiska kommentar

SVT:s Uppdrag granskning sände 22:e augusti ett program om våldtäktsdomar och utlandsföddas överrepresentation och där Jerzy Sarnecki efteråt uttalade sig kritiskt om programmet.
Helle Klein citerar detta på Twitter, en tweet som delas av Hanif Bali och som kommenteras antisemitiskt. Därefter översvämmas Helle Kleins twittertråd av antisemitiska bilder och kommentarer. Sara Skyttedal twittrar kritiskt om Sarnecki, och antisemitismen exploderar i hennes tråd – utan att hon reagerar.
Med anledning av att en riksdagsledamot respektive en riksdagskandidat låter antisemitiska kommentarer vara opåtalade i sitt twitterkonto har vi tillskrivit partiledningen i Moderaterna respektive Kristdemokraterna om hur de ser på detta och att det också kan uppfattas som ett uttryck för hur partiet ser på antisemitism.

Uppdatering 9 sept 2018

Moderaterna och Kristdemokraterna har besvarat Samarbetsrådets skrivelser.
Från båda partierna skriver man att man tar avstånd från antisemitism. Däremot tar man inte upp hur man förhåller sig till sin riksdagsledamots respektive riksdagskandidats twittrande och därmed inte heller hur man eventuellt agerar gentemot dem.