Nytt nummer av Dialog nr 3, 5783/2022

I det senaste numret av Dialog finns två artiklar där några länkar inte publicerats i tidningen. Artiklar med saknade länkar är Ett finländskt perspektiv sid 10-11 och Under en gemensam digital sukkah, sid 28 :

Ett finländskt perspektiv, sid 10-11

Scriptural reasoning–diskussioners rapport på svenska:

Tre religioners dialog om bönen plats och bönehus:
https://teologia.fi/2018/11/tre-religioners-dialog-om-boenen-plats-och-boenehus-lyssnande-diskussion-kring-skrifterna/

Diskussionen om bön i de tre monoteistiska religionerna – De abrahamitiska religionernas diskussion om bön samt Lyssnande diskussion om bön (på finska, använd webbläsarens översättning):
https://teologia.fi/2017/12/kolmen-monoteistisen-uskonnon-keskustelu-rukouksesta-de-abrahamitiska-religionernas-diskussion-om-boen/

En svensk sammanfattning av boken Kyrkan och judendomen (2021) kan laddas ner här. Klicka på ’Lataa tiedosto’, ’Aloita lataus’:
https://julkaisut.evl.fi/catalog/Tutkimukset%20ja%20julkaisut/r/4281/viewmode=infoview/qsr=kyrkan%20och%20judendomen

Under en gemensam digital sukkah, sid 28

Praying together in Jerusalem är en rörelse som samlar människor som tror på den fredsskapande kraften i att människor av olika tro ber sida vid sida och lär känna varandra.

En rad organisationer stödjer rörelsen, främst Tantur Ecumenical institute och Elijah interfaith Institute. Mer information finns på https://jerusalemprayingtogether.wordpress.com/