Uttalande

Under den helg då judar i Sverige och hela världen skulle fira den glädjerika högtiden Simchat Tora förbyttes glädjen i djupaste sorg och bestörtning när vänner, släkt och media förmedlade nyheten om Hamas terrordåd i Israel. Därför vill rådet göra följande uttalande:

Samarbetsrådet för judar och kristna fördömer Hamas terrorhandlingar i Israel. Med exempellös brutalitet har civilbefolkningen angripits urskillningslöst – män och kvinnor, åldringar och små barn. Många har mördats och andra har kidnappats och förts till Gaza där de visats upp som troféer under förnedrande former och använts som mänskliga sköldar. Detta är inte ”frihetskamp”.- detta är ett terrordåd med antisemitisk grund.

Samarbetsrådet för judar och kristna ser också med bestörtning på att terrordådet har firats offentligt av grupper på olika orter i Sverige och fördömer även detta.

Styrelsen