Stöd det interreligiösa samarbetet!

Interreligiösa råd, nätverk och initiativ spelar en viktig roll för att bygga relationer mellan olika grupper i samhället, minska stigmatiseringen kring religion och tro och att informera, mobilisera och engagera i viktiga samhällsfrågor. Interreligiösa råd, nätverk och initiativ spelar också en viktig roll för att upprätta kontaktvägar och dialog mellan grupper när konfliktnivån i samhället höjs och avhumaniserande narrativ och splittring uppstår.

Samarbetsrådet för Judar och Kristna och Fryshusets verksamhet Tillsammans för Sverige är två verksamheter som visar hur det interreligiösa arbetet med såväl vuxna som unga är en sammanhållande kraft i samhället för ökad fred och förståelse och minskad diskriminering, polarisering och hatpropaganda.

Verksamheterna är helt och hållet beroende av bidrag, medlemsavgifter och insamlade medel. Kollekt i Stockholms stift söndagen den 27 oktober delas mellan organisationerna och vi vädjar om en generös kollekt för att kunna fortsätta vårt viktiga arbete.

Gunnel Borgegård, Liam Sallmander
Samarbetsrådet för Judar och Kristna, Tillsammans för Sverige