Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Satan och ondskan

3 oktober 2021, Kl 19:00 - 20:00

Vad vet vi om Satan och ondskan?

Under historiens gång har kvinnor anklagats för att gå Satans vägar därför att de arbetat med smink och därför att de haft en förmåga och en kunskap att med örter läka sår. Vad har smink och örter och kvinnor egentligen att göra med Satan? Och är ormen i paradiset, den fallna ängeln och draken i Uppenbarelseboken alla olika uttryck för Satan?

Ulf Lindgren tar er med på en spännande upptäcktsfärd i texternas värld. Vi börjar i den Hebreiska bibeln där Jesaja talar om en stjärna som faller och går vidare till Henoks bok. Den skrevs några hundra år före vår tideräknings början och kom inte med i Bibeln men har påverkat framför allt kristet tänkande. Vi fortsätter till kyrkofadern Augustinus som flera hundra år senare sammanfattade tankarna om ondskan och Satan – en sammanfattning som gäller än idag.

Vad säger den judiska traditionen om ondskan? En av de mest tongivande kabbalisterna Isak Luria som levde i Sfat norr om Nasareth på 1500-talet formulerade berättelsen om de krossade kärlen. Vad lär den oss?

Det är texter som skapar Satan, och det är texter som förändrar Satan. Är dessa texter relevanta för oss idag eller kan vi kanske avskaffa Satan?

Varmt välkommen!

 

Evenemanget hålls på Zoom söndagen 3 oktober kl 19.00.  Anmäl dig nedan och du får ett bekräftelsemejl med länk. OBS Evenemanget spelas in och kan ses i efterhand här på hemsidan.

Klicka här för Anmälan


Photo by Dylan Hunter on Unsplash

 

Detaljer

Datum:
3 oktober 2021
Tid:
19:00 - 20:00
Evenemang Kategori:

Plats

Zoom

Arrangör

Samarbetsrådet