Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

Religion i Ukraina före, under och efter kriget.

30 oktober, Kl 15:00 - 16:00

OBS! Ny tid och ny plats!

Den 24 februari 2022 förändrades livet för invånarna i Ukraina och för många, många andra. Det ryska angreppet på Ukraina påverkar hela vår värld och oron är stor över utvecklingen och över att vi inte ser något slut på kriget.

Religion spelar en stor roll i Ukraina och allra störst inflytande har den ortodoxa kyrkan. Vad spelar religionen för roll i människornas dagliga liv?
Hur såg det ut före den 24 februari? Vad har religionen för plats under kriget? Och hur kan man tänka sig att det kommer att se ut när kriget en dag är förbi?

Cyril Hovorun. Foto Fr Maxim Brusnika

Samarbetsrådet har glädjen att inbjuda till ett program med Arkimandrit Cyril Hovorun, som kommer att tala om Religion i Ukraina före, under och efter kriget.

Cyril Hovorun är född i Ukraina och inledde sina studier vid universitetet i Kiev i teoretisk fysik innan han började studera teologi. Han har studerat och undervisat vid en lång rad seminarier och institutioner i Europa och i USA. För närvarande är han professor i ecklesiologi, internationella relationer och ekumenik vid Teologiska Högskolan (Enskilda Högskolan) i Stockholm.

Arkimandriten talar engelska och sammanfattningar kommer att ges på svenska.

OBS! Evenemanget har tidigare utannonserats till 18 september men flyttats till ny tid och ny plats. Programmet hålls söndagen 30 oktober kl 15 på Själagårdsgatan 13 i Gamla Stan i Stockholm. Ingen anmälan behövs. Fritt inträde för medlemmar. 50:- för övriga.

OBS. Den tidigare annonserade Zoom sändningen har ställts in.

 

Detaljer

Datum:
30 oktober
Tid:
15:00 - 16:00
Evenemang Kategori:

Plats

Själagårdsgatan 13, Stockholm
Själagårdsgatan 13
Stockholm, Sverige
+ Google Map

Arrangör

Samarbetsrådet