Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Att måla ‘den Andre’ på väggen

mars 7, Kl 09:00 - 17:00

Välkommen till ett symposium om antijudiska stereotyper i svensk kyrkokonst. Syftet med symposiet är att ge ökad kunskap om hur utbredd förekomsten av antijudiska stereotyper är i svenska kyrkor, att belysa hur frågan angår hela samhället och att reflektera över hur vi kan förhålla oss till svåra delar av vårt kulturarv på ett kritiskt och konstruktivt sätt. Symposiet riktar sig till dig med ett intresse för kyrka och kulturarv.

Medverkande är bland andra Professor Anders Andrén, professor Joanna Rubin Dranger, museichef Katty Hauptman och rabbin Ute Steyer.

Initiativet till symposiet har tagits av ärkebiskop Antje Jackelén, Samarbetsrådet för judar och kristna och Katolska kyrkan i Sverige, och sker i samverkan med Judiska centralrådet.

Symposiet äger rum den 7 mars i Kyrkans hus, Uppsala. Kostnad är 100 kronor för studerande och 200 konor för övriga. Mer information om program och anmälan hittar du på https://www.svenskakyrkan.se/kyrkokonstsymposium.

OBS (uppdatering 6 mars): På grund av det stort intresset har en större lokal bokats. Ny plats: Humanistiska teatern, Thunbergsvägen 3C, ingång från Engelska parken.

Symposiet filmas och stora delar av det kan ses i efterhand. Mer information om detta kommer finnas efter symposiet här: https://www.svenskakyrkan.se/kyrkokonstsymposium

Detaljer

Datum:
mars 7
Tid:
09:00 - 17:00
Evenemang Kategori: