Vy-navigering

Evenemang vynavigering

Idag

De tolv Berlinpunkterna

Lunds universitet Helgonavägen 3, Lund

Domprost emeritus och tidigare president för ICCJ Bo Sandahl leder ett samtal om de tolv Berlinpunkterna. Dokumentet hittas här: https://www.iccj.org/information/berlin-doc/berlin-document.html Välkommen! Tid och plats:

Religion i Ukraina, före, under och efter kriget

Nicolaisalen Själagårdsgatan 13, Stockholm

Teologie doktor Michael Hjälm, rektor för Stiftelsen Sankt Ignatios folkhögskola och College och biträdande rektor för Östkyrkliga studier vid Enskilda Högskolan i Stockholm föreläser om religion i Ukraina, före, under och efter kriget. Varmt välkommen! Fritt inträde för medlemmar. 50:- för övriga Tid och plats:

God’s (non?)presence in the book of Esther

Lunds Universitet, Centrum för teologi och religion, B240 Helgonavägen 3, Lund

Välkomna till ett seminarium som Samarbetsrådet för judar och kristna arrangerar ihop med Judiska Centret i Lund! Söndagen den 5 mars kl 17.00 har vi förmånen att presentera ett seminarium om: ”God’s (non?)presence in the book of Esther” Elisabet Nord, (medlem i Samarbetsrådet i Lund), inleder med en kort introduktion om vad som karakteriserar Esters

Drömmen om renhet

Johannes Paulus II:s Pastoralcentrum Brunnsgränd 4, Stockholm

Den 10 maj 1933 antändes bokbål över hela Tyskland. In i elden kastade nazister böcker av judiska författare, men också av demokrater, liberaler, socialister och andra fiender. Men nazisterna uppfann inte bokbålen - och var inte heller de sista att antända dem. Rituell förstörelse av kultur har i själva verket blivit vanligare i vår tid.

Vad är islamism? Islamismens väg från slaget vid Nilen 1798 till dagens Sverige

ABF, lokal Mötesplatsen Södra Allégatan 1, Göteborg

Foto: Av Holger.Ellgaard - Eget arbete, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=22414813 Johan Westerholm författare och chefredaktör för Ledarsidorna.se håller ett seminarium om Islamism. Islamism är inte islam även om den hämtar mycket av sin inspiration från religionen islam. Alla muslimer är inte islamister, men alla islamister hävdar på ett eller annat sätt att de är de