Women in Dialogue, Sisters in Dialogue

Katarzyna Kowalska

Katarzyna Kowalska är sedan 2007 syster i nunneorden Notre Dame de Sion (NDS) och nyligen disputerad i judiska studier. Hon har mångårig erfarenhet av lokal och internationell religionsdialog, och är en flitigt anlitad föredragshållare hos International Council of Christians and Jews och Rossing Center for Education and Dialogue i Jerusalem.
I föredraget Women in Dialogue, Sisters in Dialogue så talar hon om vikten av kvinnlig närvaro i religionsdialogen, och väver in sin erfarenhet från NDS. Föredraget och den efterföljande diskussionen sker på engelska.

Evenemanget hålls på Zoom och anmälan genom mejl till snijdersnike@gmail.com

Ett hederligt svenskt namn

Jehoshua Kaufman

Jehoshua Kaufman är psykolog och författare. I sin senaste bok – släktsagan Ett hederligt svenskt namn så berör han möten mellan judar och kristna i det historiska Lund. Under denna litteraturkväll utgår vi från ovan nämnda bok och samtalar om Lunds judisk-kristna historia.

Evenemanget hålls på Zoom och anmälan genom mejl till snijdersnike@gmail.com

 

Russia does not need Chanukah? OBS: INSTÄLLT

Den ryske konstnären Mikhail Vokabre Shcherbakov besöker oss och berättar om hur det är att leva som jude i dagens Ryssland med utgångspunkt från några av hans målningar. Föreläsningen sker på engelska.

Vad kan vi lära av de judiska högtiderna?

Chassan Leah Frey-Rabine inleder med havdala, den ceremoni som avslutar sabbaten, och talar därefter om de judiska högtiderna. Föreläsningen sker på engelska.

Ett samarbete mellan Samarbetsrådet och Lunds Allhelgonaförsamling.