Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Barnens judiska år – ett pionjärprojekt

Program på Zoom torsdag 20/4 19:00-20:30

Sedan åtminstone slutet av 1700-talet har judiska högtider firats i Sverige, men inte förrän i år har det funnits en bok om det judiska året på svenska.

Kusinerna Nakima (illustratör och metodutvecklare) och Johanna (författare och journalist) Schreiber växte upp i Göteborg och firade Shabbat, Purim och Pesach tillsammans. Medan deras kamrater från majoritetskulturen alltid haft en massa böcker att välja mellan om sina högtider fanns det ingen om kusinernas firanden.

Som etablerade inom illustration och författarskap drömde de om att göra en sådan bok. På Hillelförlaget satt förläggaren Malin Norrby och drömde om samma sak. När de tre sammanfördes och Nakima och Johanna presenterade sin projektplan tog det bara ett drygt år, så var boken verklighet.

Nu har första upplagan snart sålt slut och det blir en andra upplaga. Efterfrågan har varit mycket stor: en efterlängtad bok bland judiska familjer, men också en bok som fyllde ett behov hos landets folkbibliotek. Dessutom blev en bok om det judiska året för barn en av månadens böcker i klassiska Barnens bokklubb!

Nu har du chansen att träffa illustratören och medförfattaren Nakima Schreiber och förläggaren Malin Norrby, höra dem berätta om projektet och läsarnas mottagande av boken och att ställa frågor i ett samtal.


Tid och plats

20 april 2023 , Kl 19:00 20:30

På Zoom. Anmälan till snijdersnike@gmail.com