Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Att ge plats för den andre? – Ett samtal om ersättningsteologi

14 mars 2021 , Kl 15:00 16:00

Ett samtal om ersättningsteologi och hur den kan ersättas är ämnet för Samarbetsrådets program söndagen 14 mars kl 15.00 med docenten i systematisk teologi Jakob Wirén.

Jakob Wirén, som också är ärkebiskop Antje Jackeléns teologiska sekreterare, har nyligen publicerat boken Att ge plats för den andre? Religionsdialog, ersättningsteologi och Muhammed som profet. Boken tar upp Svenska kyrkans engagemang i interreligiösa råd, hur ersättningsteologi tar sig uttryck i Svenska kyrkans psalmer och förkunnelse, samt hur kristna kan se på profeten Muhammed. I detta samtal kommer fokus att ligga på kapitlet om ersättningsteologi. 

Programmet hålls på Zoom och anmälan senast söndag 14 mars kl 14.00.

Varmt välkommen!

 

I samband med Jakob Wiréns föreläsning säljer Bokhandeln Arken i Uppsala författarens senaste bok Att ge plats för den andre? till specialpris 220:-  istället för det ordinarie priset 275:-. Priset gäller från 10 till 20 mars.

Kom in i butiken före eller efter föreläsningen och köp boken. Eller beställ den genom att mejla  uppsala@arken.se och hämta ut boken i bokhandeln i Uppsala eller få den skickad för enhetsfrakt 49 kr. Använd kampanjkoden ”14mars”.

 

Virtuell