Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Vad är islamism? Islamismens väg från slaget vid Nilen 1798 till dagens Sverige

Foto: Av Holger.Ellgaard – Eget arbete, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=22414813

Johan Westerholm författare och chefredaktör för Ledarsidorna.se håller ett seminarium om Islamism.

Islamism är inte islam även om den hämtar mycket av sin inspiration från religionen islam. Alla muslimer är inte islamister, men alla islamister hävdar på ett eller annat sätt att de är de enda, och sanna muslimerna.

Islamism handlar om en bred politisk rörelse som tar sig olika uttryck i olika länder. I Mellanöstern är det Muslimska brödraskapet förbjudet i många länder då dom utvecklats i en våldstillämpande riktning. Trots det växer islamismen både i Mellanöstern och i Sverige.

Johan Westerholm

Johan Westerholm, före detta underrättelseofficer, idag journalist och författare till bästsäljaren ”Islamismen i Sverige”, tar oss med på en resa som börjar vid Slaget vid Nilen 1798 och slutar i ett gammalt elverk på Söder i Stockholm. En resa där reformister möts av motreformister och där allt handlar om kampen om idéerna och själarna samt inte minst om det fria ordet och den fria tanken.

Johan Westerholms bok Islamismen i Sverige finns att köpa under kvällen.

Inträde: 50:-, medlemmar i Samarbetsrådet gratis. Fika serveras.

Välkommen!


Tid och plats

26 mars 2023 , Kl 14:00 17:00

ABF, lokal Mötesplatsen

Södra Allégatan 1
Göteborg, Sverige
+ Google Map

Arrangör: Samarbetsrådet för Judar och Kristna i Väst i samarbete med NCID (Nordiskt Centrum för Interreligiös Dialog) och ABF Göteborg.