Årsmöte med föreläsning

Välkomna till Samarbetsrådets årsmöte!

Samarbetsrådet för Judar och Kristna håller årsmöte söndagen den 21 maj kl 15 i Johannes Paulus II:s Pastorala Center på Brunnsgränd 4 i Gamla Stan. (Det ligger på 3 minuters gångväg från busshållplatsen Slottsbacken.)

Efter årsmötet inbjuder Samarbetsrådet till ett program kring Att översätta en känsla.

Natalie Lantz föreläser om Att översätta en känsla. Foto: Karl Gabor

Den moderna hebreiskan rymmer bibliska språktraditioner, uttryck ur rabbinsk litteratur och populärkulturell gatuslang med influenser från både jiddisch och arabiska. Hur översätter man en sådan mångtusenårig språkväv till svenska? Vilka nyanser går förlorade i processen? Och hur översätter man egentligen en känsla?

Om detta fascinerande ämne talar Natalie Lantz, exeget och översättare.

Alla – även icke-medlemmar – är varmt välkomna!

Fritt inträde för medlemmar i Samarbetsrådet, 50:- för övriga. Programmet börjar kl 15.30, Brunnsgränd 4.