ICCJ 2017 Conference: Reforming, Rereading, Renewing

logo_iccj_topICCJ, International Council of Christians and Jews, inbjuder till konferens i Bonn den 2 – 5 juli 2017. Temat är Reforming, Rereading, Renewing: Martin Luther and 500 Years of Tradition and Reform in Judaism and Christianity.

I den information, som ICCJ skickat till sina medlemsorganisationer, står bland annat att då alla religioner idag utmanas att på nytt tolka sina traditioner i ett globalt sammanhang upplever man en spänning mellan etablerade traditioner och behovet av reformer.

I konferensen i Bonn kommer man att ställa frågor som:

  • Vilka upptäckter gör vi då vi i ett interreligiöst sammanhang tillsammans läser våra heliga texter på nytt?
  • Vilka värden och värderingar kan vi dela och uppskatta gemensamt och hos varandra?
  • Vilka reformer anser vi vara nödvändiga i våra egna religiösa sammanhang?

För ytterligare information: www.iccj.org
Anmälan till konferensen kan ske från och med mitten av februari.