Kallelse till årsmöte med efterföljande program

Kallelse till Årsmöte
Söndagen den 12 maj kl.15.00
Brunnsgränd 4, Gamla Stan i Stockholm.
Årsmöteshandlingar delas ut före förhandlingarna.

Efter avslutade förhandlingar, ca 15.30, blir det ett intressant och festligt program med Joanna Rubin Dranger och Semmy Stahlhammer. (Se nedan).

I samband med föredrag och konsert serveras vin, juice, frukt och ost.Pris: 50 kr för medlemmar och 100 kr för icke-medlemmar.
Varje födelsedagsgåva till Samarbetsrådet tas tacksamt emot.
OBS! Om betalning ska ske kontant krävs jämna pengar. Vi har ingen växelkassa.
I annat fall får man gärna skicka pengarna i förväg till vårt Plusgiro 441 10 55-9. Ange då Årsmöte.

VISUELL MAKT & STEREOTYPA BILDER

Joanna Rubin Dranger Foto: wikipedia.org

Joanna Rubin Dranger, affilierad professor i illustration knuten till Konstfack, serietecknare och bilderbokskapare talar om hur bilder formar vår uppfattning av världen, andra människor och oss själva.
Hon säger: Många saknar nödvändiga kunskaper för att kunna tolka visuella uttryck, vilket blir extra plågsamt när det gäller rasistiska och antisemitiska stereotyper som reproduceras i offentligheten. Sedan 2012 har vi kunnat följa en rad polemiska debatter om stereotypa bilder och föreställningar i kulturen. Föreläsningen Visuell Makt ger en fördjupad kännedom om stereotypa bilders historia, funktion och samtida repetitioner.

 

VIOLINISTEN SEMMY STAHLHAMMER

Semmy Stahlhammar Foto:

Världsviolinisten Semmy Stahlhammer konserterar och presenterar sin bok KODNAMN FRISÖR, berättelsen om hans far som under 1900-talets första hälft överlevde dödshot både från nazister och polska antisemiter.
Ur Semmy Stahlhammers imponerande meritlista har vi klippt följande:
Han har varit förste konsertmästare på Kungliga Operan och lärare på Kungliga Musikhögskolan i 25 år. Han är ledare för Stahlhammer Klezmer Classic, en ensemble grundad ca 1910, i Polen, av Semmys farfar Zisel.
Stahlhammer Klezmer Classic har spelat i USA, Kanada, Makedonien, och Israel.

Varmt välkomna!